Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с десен ел. прозорец 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с десен ел. прозорец 147

Привет колеги,

От скоро забелязах, че предния десен ел. прозорец се сваля и вдига много бавно. Даже ако е свален до долу се вдига едвам едвам и то на части т.е. стига до някъде, после спира. Трябва да пусна копчето и после пак да го натисна. Все едно нещо го спира. Ако някой се сблъсквал с подобен проблем моля за съвет.
    Alfa Romeo 147, 1.6, 105 hp, 2002

Според мен най вероятно ти е заминало вече моторчето.Така се започва с признаците.Може и от водача на прозореца да се получи подобен ефект.
    CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
    Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

А може да е зацапан механизма вътре и за това да прави така.
      На 146 та като я взех едвам мърдаха... намери се мераклия да отвори да почисти и па да намаже със смазка, разликата беше драстична.
      След 2 зими у нас, пак започват леко да се забавят...
      На 156 та и на нея скоро ще и дойде реда за профилактика, като гледам.
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Благодаря и на двамата! Ще се разглобява, няма начин
        Alfa Romeo 147, 1.6, 105 hp, 2002

Comment

И аз го имам този проблем. Като е идеално измито стъклото върви малко по-добре, но малко прах да се събере и пак става същото.То аз имах и проблем с водача и след смяната на целия механизъм от един "клубен майстор" сега се движи така. Кой човек със всичкия си маже грес по велурен уплътнител...

Comment

Кой ти е намазал с грес велурения уплътнител ????!!
            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

При мен пък левия се вдига добре, но десния зимата го качвам на два пъти, в повечето случаи. Лятото обаче няма проблеми с качването. Може през зимата уплатненията да се свиват и да придават по голямо триене на прозореце като се качва.

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                Кой ти е намазал с грес велурения уплътнител ????!!
                Кажи го за да не правим грешки ние

Comment

Това с което се маже му викат арабски сапун.И малко прилича на грес но се разтяга повече.Като много гъст мед.
                  CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
                  Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Първоначално публикувано от 136 Покажи съобщение
                    Това с което се маже му викат арабски сапун.И малко прилича на грес но се разтяга повече.Като много гъст мед.
                    От къде се намира този арабски сапун? И не цапа ли после джама?
                    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                    Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
                      От къде се намира този арабски сапун? И не цапа ли после джама?
                      Не знам арабски сапун ли е грес ли е, ама няколко месеца по-късно по стъклото още има мазна чернилка...

Comment

Първоначално публикувано от Conqueror Покажи съобщение
                        Не знам арабски сапун ли е грес ли е, ама няколко месеца по-късно по стъклото още има мазна чернилка...
                        Дай този майстор де, само се оплакваш. Спаси други да нямат този проблем

Comment

Първоначално публикувано от Venko36 Покажи съобщение
                          Дай този майстор де, само се оплакваш. Спаси други да нямат този проблем
                          При Лисан го правих прозореца. За да съм напълно откровен предишният ми проблем с падането на стъклото вече го няма, но сега се движи много тегаво и доста често като се сваля надолу се изважда гуменото уплътнение на рамката и тогава започва да се движи много леко, но пък понякога не на където трябва. А за смазката просто нямам думи.

Comment

добре де, някой знае ли как точно се лекува това гумено уплътнение? Като е по-влажно ми го забира навътре когато свалям джама, а нагоре скърца здраво. Пробвах да залепя изолирбанд на уплътнението, но стъклото го набра веднага. Дори и да не беше, щеше да го протрие за отрицателно време.
                            Намерил съм временно решение, като пръскам джама от вътре със спрей против запотяване

ПП: Такова понятие "Арабски сапун" не открих. И гуглето не е чувал за него. Ако може дай малко подробности, колега.
                            Last edited by b_angelov; d.m.y г., 08:43.
                            Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                            Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Вижте сега,по принцип тези механизми на 147/156 страдат от изсъхване,затова се смазват на няколко скрити места,но в никакъв слуай по горните уплътнения на прозореца,виж вътре водачите се омазват качествено с някаква смазка
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                              X